Ukens instruktør

ØYSTEIN GAASVIK

Jobber som:  daglig leder

Når og hvordan lærte du å svømme?

Jeg lærte å svømme når jeg var 6 år. Jeg deltok først på svømmekurs til Langlete på Melhus. Så ble det videre kurs og trening hos Vestbyen IL.

Hvorfor ønsket du å bli instruktør?

Jeg ble «head-hunta» av min mor som var kursansvarlig i Vestbyen. Jeg starta som 15-åring og likte godt å lære bort svømmeferdigheter. Å jobbe med svømming generelt synes jeg er svært givende. Hvis man gir av seg selv så får man ofte mye tilbake i form av glade og positive kursdeltakere. Som instruktør ønsker jeg å være med på å skape trygghet og svømme-glede. 

Hvilke aldersgrupper trener du vanligvis? 

De jeg underviser nå, er hovedsaklig mellom 5-13 år. 

 

Har du din egen coachingfilosofi? 

Min visjon er at flest mulig skal lære seg å svømme gjennom trygge rammer og med et opplegg som gir god progresjon og er variert. Jeg tror alle kan ha gode opplevelser i vann og evt. overvinne skepsis eller «vannskrekk». På barne-kursene er det viktig med mere lek-baserte øvelser og sangleiker. 

Hvilke ferdigheter liker du best å lære bort?

Det kommer helt an på gruppe / nivå. Hvis jeg er trener på en gruppe aktive svømmere så synes jeg det er artigst med sprint-basert trening. Med innsats og trøkk (!). Er det barnekurs, synes jeg generelt det er moro når barna presser grensene sine og tar nye steg. Det er nok de videregående kursene jeg liker best (når barna begynner å utvikle svømme-teknikkene).

Hva legger du spesiell vekt på i arbeidet ditt?

Jeg ønsker å se alle og å være raus på ros. Jeg ønsker å gi spesifikke tilbakemeldinger og korrigere best mulig. Med hovedfokus på det som er bra.

Hvilke ambisjoner har du som instruktør?

Jeg har som ambisjon  at de som er på kurs, får et bra opplegg og trives på kursene. Det er veldig gøy å høre når svømminga er ukas høydepunkt (!). Da har instruktør-teamet gjort mye riktig.

Har du drevet aktivt selv?

Ja. Når jeg begynte på VGS så starta jeg på idrettslinje med svømming som hovedidrett. Det gav meg mulighet til å satse 100% på svømming og å ta skoleløpet over 4 år. Høydepunktet var NM-gull på favorittøvelsen 200m butterfly.

Hva liker du å gjøre i fritida?

Jeg liker å være i aktivitet. Svømming sykling eller annen type trening. Jeg er også glad i å dra på turer innenlands eller utenlands.

Her finner du Øystein:

Gimse svømmehall

Første kurskveld er mandag 9. januar 2023

Størenhallen

Første kurskveld er søndag 8. januar 2023

Byåsen skole

Første kurskveld er torsdag 24. november

Dalgård skole

Første kurskveld er fredag 25. november

Husebybadet

Første kursdag er søndag 27. november

Charlottenlund

Første kurskveld er tirsdag 29. eller 30. november

Spør oss om:

Del: